Den 8-9.Maj 1942 blev han som gruppefører for 2.Grp. indsat i frontafsnittet syd for Ilmensøen i Demjansk kedlen, Rusland. Udnævnt den 21/8-1942 til SS Sturmmann. Kun 14 dage senere måtte han indlægges på lazaret ved Kønigsberg med tuberkulose.
Herfra videre på lazaretophold, først ved Posen - Rheinbäck, her var det katolske nonner som var sygeplejersker, og til sidst endt Sverri på SS-Lazarett Mölln, Lauenburg. Herfra kom han til „ Ersatztruppen“/rekreationsenheden i Feldbach ved Graz, hvor han fik funktion af post-omdeler/kurer. Som post-kurer kom han flere gange til København/Ringsted. Under en af disse rejser, mødte han i Berlin – midt på gaden under et engelsk bombeangreb – flere af de færøske frivillige rødekors sygeplejersker ( det grinede han meget af ).
Sverri fik tilbagefald med tuberkulosen og måtte tilbage til lazarettet i Mölln, og i 1944 blev han forlagt til Feldlazarett Nyelandsvej, Frederiksberg, Danmark. Ved krigsafslutningen, den 5. Maj 1945, gjorde han sig „neutral“ og gik som forklædt tysk flygtning ind i flygtningelejren ”Kærhave Landbrugsskole” ved Ringsted i Danmark. I lejren fik han som de andre flygtninge 3 gange vaccination mod Tyf.Paratyfus.
Sverri havde stadig sin Soldbog ( soldaterbog ) på sig – men det blev for farligt – han klatrede derfor op under spærene og gemte bogen her. ”Det kunne være jeg kunne hente den senere ” forklarede han så sent som i 1999.
Senere blev han opdaget, og blev den 29/6-45 overført til Ringsted Kaserne ( tidligere kasserne for Schalburgkorpset ) som Waffen-SS soldat, fangenr. 78. Ved Landsretten i Ringsted blev han den 31. August 1945, kl. 15:30 , i henhold til den nye straffelov der blev indført med tilbagevirkende kraft ( straffelovstillægget af 1.Juni 1945 )“, idømt 4 års fængsel og frakendelse af ” almen tillid ” (stemmeret og værende under offentlig tilsyn ). Sverri Djurhuus kunne ikke acceptere denne uretfærdighed ! Han var for stolt et menneske – og ankede sagen – men dommen blev den 29.November 1945 ved Østre Landsret stadfæstet – han skulle dømmes.
Domsgrundlag: at have gjort tjeneste ved det tyske Waffen-SS i tidsrummet 9.Maj 1941 til 1.april 1945 og for tyveri af 2 håndklæder fra det tyske Feldlazarett, Frederiksberg i Danmark.
I Nyborg statsfængsel måtte han så tilbringe den næste tid…. Den politiske situation i Danmark ændrede sig og de danske SS frivillige, som havde fået dom på 4 år fik straffenedsættelse til 2 år. Dette gjaldt også for Sverri.
I 1947 kom han tilbage til Thorshavn på Færøerne.
De første år efter krigen arbejdede Sverri som taxichauffør, herefter som mekaniker og fra 1958 åbnede han egen værksted. I 1970 havde han et uheld som gjorde at han måtte opgive sit erhverv som mekaniker, men heldigvis kunne han klare at gå tilbage til sit gamle erhverv som taxichauffør – og det fortsatte han med til han gik på pension. Sverri har flere gange medvirket i bøger og radio hvor han berettede om sin tjenestetid, hvorfor han meldte sig og hvad han havde oplevet. Der har længe været talt om kun 4 frivillige fra Færøerne ( Sverri Djurhuus, Richard Joensen, Johannes Toftum, Leivur Restorff ), men den seneste tid er endnu et par navne kommet til: Johan Samsonsen, Jakob Berg. Den ene er blevet omtalt som, en der skulle have begået faneflugt - hvortil Sverri straks tilføjede: ”han var ingen færing”. Den nationale stolthed havde Sverri Djurhuus helt til de sidste år hvor han blandt andet gik stærkt ind for Færøsk selvstændighed.