I. VK

Den danske deltagelse i I. verdenskrig har jeg kun arbejdet med i begrænset omfang og vil derfor overladet emnet til andre. Dog vil jeg her bringe mindre indslag og fremvise enkelte effekter fra den tid.

Bæltespændet med det karakteristiske ordsprog "Got mit uns" - "Gud med os" samt stålhjelmen med "horn" er for mange symbolet på den tid.
foto foto foto
Ligeledes er jernkorset / "Eiserne kreutz" et umiskendelig symbol på tysk militær. Her EK I (I. klasse) i 2 udgaver, den ene med indgraveret dato hvilket var meget brugt under I. VK. Der kendes også udgaver med indgraveret navn. EK I blev båret på venstre brystlomme. Til civil brug fandtes et båndspænde.
foto foto foto foto
En af de mere specielle ting er eks. original forbindingspakke - når man tager krigen (og 2.VK) i betragtning er det bemærkelsesværdig at en så simpel ting som en forbindingspakke er bevaret.
foto
Ligeledes er et plakatstor broderi en opsigtsvækkende ting. De kendes fra de marine folk som i længere tid var udstationeret i fjernøsten. Denne stammer fra en sønderjyde med bopæl i Sønderborg.
foto