Troppeøvelses plads Grafenwöhr 24.3.1943 til 1.7.1943.

Frikorpset blev efter en kold frontindsats trukket væk den 24.3.1943 og samlet i Lysszowo og Medkowo for, at afgå i troppetog til Sydtyskland - Grafenwöhr.
Den 6.4.1943 oprettes officielt den 11. Pz. Gren. Division "Nordland" og danskerne skal danne grundstammen i det 24.regiment. I den næste tid bliver danskerne kastet ud i et politisk slagsmål hvor den danske enhed bliver opløst og alle fritstilles fra deres kontrakt med våben SS. Ledelsen gik ud fra, at det var en formalitet at danskerne ville fortsætte i den nye enhed, men man tog fejl. Langt største delen af danskerne ønskede, at udtræde og komme hjem til Danmark.
Med politisk manipulation og pres fik man, bl.a. ved at sende gesandt og minister Mohr til lejren, danskerne til at forblive i tjenesten. En gruppe standhaftige frivillige holdt dog ved, og blev efter nogen tovtrækkeri fritstillet og udgik fra militæret og kom hjem.

Klik på foto og se foto i fuld størrelse.

Gesandt og minister Mohr (civil tøj) og regimentskommandør Graf von Westphalen.

foto foto

Divisionskommandør Felix Steiner under opstillingsparaden. Han bærer DKG/det tyske kors i guld (højre brystlomme), og om halsen ridderkorset med egeløv.

foto foto

Den store opstillingsparade hvor dannebrog føres som bataljonsfane. De karakteristiske bygninger med bindingsværk i baggrunden.

foto foto

Nogle af bygningerne som dette tårn findes den dag i dag.

foto

Efter paraden var det slut med Frikorps Danmark og en selvstændig dansk enhed. Regiment 24. Danmark kom til at bestå af danskere, svenskere, rigstyskere og stor del ungarske frivillige.

foto