Volksbund Deutscher Kriegsgräberfürsorge / VDK .

Foreningen står for restaurering og vedligholdelse af krigsgrave over hele verden. Man har en seperat afdeling som tager sig af søgning af ukendte grave, samt overflytning af disse til nyanlagte samle gravpladser. Arbejdet udføres primært af nationale arbejdsgrupper samt hjemmeværn og militæret, bl.a. har der i Demjansk, Rusland været indsat store militære søgehold til fjernelse af skarp amunition, sporængstoffer ol. samt søgning af faldne (grave) i skovene. Et stor oprydningsarbejde. Den danske stat/hær har IKKE deltaget overhovedet.
I Danmark repræsenteres organisationen af: Horst Terp, Mågen 21A, 6270 Tønder.
VDK udgiver baldet "Stimme & Weg".
En lignende organisation er "Krigsgräber stiftung Wenn alle Brüder schweigen" som holder til i Stuttgard og drives af tidligere soldater og deres pårørende.

foto
Klik på foto og se foto i fuld størrelse.

Et af VDK store anlæg er i Saldus, Letland. Her ligger mange tusinde faldne, hvoraf en del er danske. Dette anlæg er et af de største og ældste i baltikum og her er indsamlet faldne fra hele landet. Grundareal og anlægning er betalt for af VDK, Tyskland og har lettiske gartnere fastansat til vedligeholdelse.

foto foto foto foto foto

Se også link "Veteraner".
Link til veteraner idag